Voedingssupplementen van hoge kwaliteit

voedingssupplement – medicijn - arts - norm - ethische code - kwaliteit - vertrouwen - doeltreffendheidEind jaren 80, toen de sector van de voedingssupplementen nog in zijn kinderschoenen stond, brengen de Farmaceutische Laboratoria Trenker hun allereerste, baanbrekende voedingssupplement uit: Bioléine Omega 3. Het bedrijf heeft een uitstekende kennis van de vereiste normen van de farmaceutische sector en fabriceert het nieuwe product dan ook volledig overeenkomstig de geldende regelgeving. Het doel: sterk inzetten op kwaliteit en doeltreffendheid.

Correcte productie in twee zones

Na enige tijd en naarmate de markt groeide, werden er natuurlijk ook andere voedingssupplementen geproduceerd. In die mate zelfs dat Trenker in de jaren 2000 marktleider werd van de “joint care”-sector, waarmee we ondersteuning van de gewrichten bedoelen, en daarnaast zijn ze sinds 2015 de marktleider op het vlak van haargroeiproducten.

Deze posities kunnen we niet loskoppelen van de knowhow en de gespecialiseerde uitrusting in de laboratoria, die naarmate de productie toeneemt steeds de beste kwaliteit blijven garanderen. De aparte productiezones bij Trenker, "medicijnen" en "voedingssupplementen", beantwoorden immers beiden aan de strengste Europese productienormen: de GMP-normen (Good Manufacturing Practices) die betrekking hebben op medicijnen en de HACCP-normen (Hazard Analysis - Critical Control Point) die specifiek bedoeld zijn voor voedingssupplementen. Zo beschikt elke productiezone over haar eigen voorzieningen voor airconditioning, perslucht en waterzuivering. Ook de afwerking van de productieruimtes van beide zones beantwoordt aan de strengste regelgeving. In de twee zones respecteren de operatoren dezelfde hygiënische regels en volgen ze goede praktijken na op het vlak van productie en documentatie.

Trenker werkt uitsluitend met gekwalificeerde leveranciers. Ook voor voedingssupplementen worden grondstoffenleveranciers pas geselecteerd na een minutieus onderzoek, in combinatie met een strenge kwaliteitscontrole en traceerbaarheid die eveneens gebaseerd zijn op de huidige regelgeving. Trenker beschikt over zijn eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole, dat GMP-gecertificeerd is.

Hoogwaardige voedingssupplementen

"Ons laboratorium heeft er uitdrukkelijk voor gekozen om voedingssupplementen te produceren volgens een ethische code. Het is onze prioriteit om innoverende oplossingen te ontwikkelen met een sterke toegevoegde waarde, zowel voor consumenten als voor professionals uit de gezondheidszorg. Deze keuze voor een proactief, wetenschappelijk onderbouwd onderzoek heeft ervoor gezorgd dat de Laboratoria Trenker innoverende en doeltreffende producten konden ontwikkelen die tegelijkertijd bijdragen aan het succes van de onderneming.

Eerst en vooral willen we artsen en apothekers voedingssupplementen van de beste kwaliteit ter beschikking stellen, maar het is ook belangrijk dat deze betaalbaar zijn voor de consument. We bezoeken trouwens huisartsen en specialisten om onze voedingssupplementen voor te stellen, net zoals we dat doen voor onze medicijnen. We willen artsen zo begeleiden dat ze ervan overtuigd zijn dat het een goede optie is om onze voedingssupplementen voor te schrijven." Ellen De Smul, Quality Assurance Director.