Hoe kan je een dipje op een natuurlijke manier tegengaan?

diepje vermoeidheidHet is niet ongewoon dat de laatste maanden van het jaar en het bijhorende gebrek aan licht een gevoel van heimwee teweegbrengen. Neerslachtigheid, melancholie, lusteloosheid, sombere gevoelens en stemmingswisselingen steken dagelijks de kop op. Om te vermijden dat de mistroostige buien zich opstapelen, is het raadzaam om niet bij de pakken te blijven neerzitten. Er bestaan namelijk heel wat natuurlijke middeltjes die je kunnen helpen.

Wat is neerslachtigheid?

Neerslachtigheid is een soort uitputting en wordt gekenmerkt door een algemeen negatief gevoel, lusteloosheid, een gebrek aan levensvreugde, slecht in je vel zitten, droevigheid en mentale vermoeidheid. Het overkomt je vaak plots, zonder enige waarschuwing, en maakt het dagdagelijkse leven opeens zwaar, moeilijk en ingewikkeld. Panikeer vooral niet. Neerslachtigheid is slechts tijdelijk en het beste is om er zo snel mogelijk komaf mee te maken om je energie, vitaliteit en mentale evenwicht weer terug te vinden.

Hoe kan je een dipje op een natuurlijke manier tegengaan?

Met kurkuma! Kurkuma is momenteel erg hip en vormt bovendien een kostbare bondgenoot voor je mentale welzijn. Het extract van de wortelstok van kurkuma wordt al erg lang in Azi├ź gebruikt en helpt om stemmingswisselingen tegen te gaan. Verschillende wetenschappelijke studies hebben bovendien aangetoond dat het inderdaad een gunstige invloed heeft op de gemoedstoestand. Hiervoor moet de opname van de actieve bestanddelen, de zogenaamde curcumino├»den, (waaronder curcumine, demethoxycurcumine en didemethoxycurcumine) wel optimaal zijn. De keuze van de kwaliteit is dus erg belangrijk. Een gestandaardiseerd extract van de kurkumawortelstok, zoals het voedingssupplement Kwalitis, biedt goede resultaten. Dit supplement bevat 100 % gestandaardiseerd en natuurlijk kurkuma-extract. Er zijn studies die bijvoorbeeld de doeltreffendheid van het natuurlijke extract van de curcuma longa BCM-95 aantonen. Het heeft namelijk bij 75 % van de mensen* een invloed op het humeur en is daarnaast ook nog eens perfect veilig.

5 nuttige tips om een dipje tegen te gaan

Een voedingssupplement op basis van gestandaardiseerde kurkuma kan zeker helpen om een dipje snel vaarwel te zeggen. Toch zijn er ook nog een aantal kleine dingen die je zelf kan doen om je moraal een boost te geven.

  1. Omring jezelf met positieve mensen
  2. Doe jezelf wat vaker een plezier door te sporten of leuke activiteiten te doen (zingen, dansen, enz.)
  3. Eet evenwichtig en kleurrijk (soep van seizoensgroenten, wintersoep, warme chocolademelk met kruiden, fruitgratin, cake met yoghurt en seizoensfruit, notenmengeling met gedroogd fruit enz.)
  4. Verwen jezelf (lezen, een film kijken, je laten masseren, mediteren enz.)
  5. Lach