Het dagboek van een stagiaire: deel 3

Het einde van mijn stage bij Trenker

 

Na mijn eerste twee artikels ‘Mijn eerste vakbeurs’ en ‘6 weken na mijn eerste stagedag’ had ik de smaak te pakken. Met het einde van mijn stage in zicht besloot ik een laatste artikel te schrijven over mijn eindwerk dat een zeer interessant onderwerp behandelt: ‘De lancering van het voedingssupplement Alline Procap in de Verenigde Arabische Emiraten’.

 

 

Hoe verloopt het schrijven van mijn eindwerk?

Ik werk al meerdere maanden aan mijn afstudeerproject. Het bestaat uit een marketingplan om het voedingssupplement Alline Procap in de Verenigde Arabische Emiraten te verdelen.

Eerst zet ik de activiteiten van de farmaceutische Laboratoria Trenker uiteen en beschrijf ik het voedingssupplement Alline Procap. Vervolgens doe ik het marketingplan voor de lancering van Alline Procap in de Verenigde Arabische Emiraten uit de doeken. Tot slot voer ik een marktonderzoek uit, bestaande uit een kwalitatieve en kwantitatieve studie onder de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten, om een maximum aan informatie over hun gewoonten inzake het gebruik van voedingssupplementen voor gezond haar te verkrijgen.

Waarom een afstudeerproject over Alline Procap?

Alline Procap is een van de belangrijkste producten van de Laboratoria Trenker! Tijdens mijn stage op de beurs ‘Arab Health’ in Dubai, trok dit product overigens de aandacht van vele klanten. Het leek me dus interessant om mijn eindwerk over dit product uit het hoogste segment te schrijven.

Over Alline Procap

 

Alline Procap bevat natuurlijke keratine, samengesteld uit 18 aminozuren, verbonden aan een complex van 11 vitaminen en 3 mineralen. Het is klinisch bewezen dat dit voedingssupplement voor alle voedingsstoffen zorgt die onmisbaar zijn voor de haargroei*. Meer info op www.allineprocap.com/nl

 

 

Een laatste woordje over mijn stage bij Trenker ...

Mijn stage bij Trenker was verrijkend dankzij de verschillende taken die me toevertrouwd werden. Enerzijds vertaalde ik verschillende documenten waardoor ik mijn kennis van het Engels kon verbeteren. Anderzijds kon ik mijn kennis van marketing in de praktijk omzetten via de SWOT- en STEP-analyse die ik maakte en de concurrentiestudie die ik uitvoerde.

Deze ervaring binnen het bedrijf gaf me een concretere kijk op de realiteit van het arbeidsleven.


*Zink speelt ook een rol in de synthese van de proteïnen (zoals keratine) en het behoud van normaal haar.