Het dagboek van een stagiair bij Trenker

Mijn eerste vakbeurs

In het kader van mijn eindexamenstage, bij de Farmaceutische Laboratoria Trenker, heb ik besloten enkele artikels te schrijven over de thema's die mij tijdens deze 15 weken van professionele integratie zijn bijgebleven.
In dit artikel, zal ik mijn eerste ervaringen op een beurs met u delen. Ik had namelijk de gelegenheid om de Arabische gezondheidsbeurs bij te wonen, die plaatsvond in het “Palais des Congrès” in Dubai van 27 januari tot 2 februari 2019.
 

Mijn eerste beurs in Dubai

Arab Health is een beurs waar meer dan 160 landen aanwezig zijn, met niet minder dan 4.000 bedrijven in de farmaceutische industrie en een recordaantal van 84.500 bezoekers. Dit is het grootste medische salon in het Midden-Oosten!
    
We hadden verschillende doelstellingen op deze beurs, waarvan de belangrijkste was het vinden van een distributeur voor Saudi-Arabië. Ten tweede, wilden we de aanwezigheid en de zichtbaarheid van de Laboratoria Trenker in sommige Golfstaten vergroten: Qatar, Oman, Bahrein, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Ten slotte, wilden we onze exportpartners Kuwaitis, Jordaniërs, Iraniërs en Emiratis ontmoeten om lopende projecten te bespreken, waaronder de registratie van nieuwe producten. Voorbeelden hiervan zijn Hyaflex, een medisch hulpmiddel dat wordt aanbevolen voor de behandeling van gewrichtspijnen, of Alline Procap, een voedingssupplement dat de haargroei ondersteunt1.
 
Gezien het succes van de Laboratoria Trenker en de interesse van de bezoekers in onze producten, konden we alleen maar tevreden zijn over onze deelname.

Tijdens deze zakenreis heb ik ook deelgenomen aan een netwerkevenement georganiseerd door AWEX dat Belgische bedrijven samenbracht. Het stelde me in staat om professionals te ontmoeten, waaronder de heer Denis Lahaye, AWEX Economic and Trade Attaché in Riyadh, met wie ik onze respectievelijke loopbaantrajecten heb besproken.

Onze Trenker-stand op de beurs

Foto gemaakt door Anwar Mohamed

Wat deze professionele ervaring me heeft bijgebracht

Deze ervaring in Dubai stelde me in staat om meer te leren over de realiteit en het concrete functioneren van de professionele wereld dankzij de beurs, het netwerkevenement waaraan ik kon deelnemen en de verschillende ontmoetingen, de ene al inspirerender dan de anderen.
Deelnemen als stagiair, bij een evenement van deze omvang vereist een uitstekende voorbereiding op het gebied van technische en commerciële kennis. Het was inderdaad belangrijk om de specifieke kenmerken te kennen van de voedingssupplementen, medische hulpmiddelen en medicijnen die we aan bezoekers moesten presenteren.
Deze ervaring heeft me in staat gesteld om mezelf te evalueren, meer zelfvertrouwen op te bouwen en om meer te leren over hoe bedrijven samenwerken in een internationale context.
 

Een anekdote om u te vertellen

Na een intense dag op de beurs besloten we samen met de collega's de stad te ontdekken. We kozen voor Dubai Marina, een van de grootste kunstmatige jachthavens ter wereld. Het uitzicht over het water, de enorme gebouwen en de hotels was prachtig. Ik raad je aan om minstens één keer in je leven te gaan. 
                                                                                                                                                                     

De jachthaven in de avond    

Foto gemaakt door Anwar Mohamed

Bedankt

Ik wil graag het Trenker-team, en in het bijzonder de heer Yannick Toussaint, verkoopsdirecteur export, bedanken omdat ik de kans heb gekregen om deel te nemen aan deze beurs en omdat ik meer te weten ben gekomen over de ins en outs van professionele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

1Zink is betrokken bij de normale eiwitsynthese (bijvoorbeeld keratine) en onderhoud van normaal haar.