Het dagboek van een stagiair bij Trenker : 2de deel

6 weken na mijn eerste stagedag

Na een stageperiode van anderhalve maand bij de Farmaceutische Laboratia Trenker besloot ik om een tweede artikel te schrijven over de weg die ik er aflegde en hoe ik in het bedrijf werd opgenomen.

Wat waren mijn taken?

Toen ik terugkwam van de vakbeurs in Dubai, voerde ik verschillende taken uit voor de exportafdeling. Eerst volgde ik deze zakenreis verder op door alle dossiers op oorsprong te sorteren en alle informatie die tijdens deze vakbeurs verzameld werd, te ordenen. In mijn vorige artikel dat je hier kan lezen schreef ik dat deze beurs een echt succes was voor de Laboratoria Trenker omdat alle doelstellingen werden behaald.

Vervolgens heb ik ook enkele grote documenten, over de registratie van de producten in Saudi-Arabiƫ, en powerpointpresentaties samengevat en vertaald van het Frans naar het Engels. Ik kreeg ook de kans om in andere afdelingen te werken, zoals de marketingafdeling waar ik een concurrentieanalyse voor Belgiƫ mocht maken.

Bovendien volgde ik een opleiding, die alle werknemers verplicht moesten volgen, over de veiligheidsvoorschriften binnen het gebouw van Trenker.

Wat me zal bijblijven van deze 6 weken?

De productiesnelheid van de Laboratoria Trenker!

Het was heel interessant om te zien dat er twee delen zijn: een deel voor de medicijnen en een ander voor de voedingsstoffen. De Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn betrokken bij elke fase van het productieproces. De grondstoffen komen toe en volgen een transformatieproces voor de productie van enerzijds medicijnen en anderzijds voedingssupplementen. Het proces wordt door heel innovatieve toestellen uitgevoerd die de Europese kwaliteitsnormen zeer strikt volgen.

Bekijk hier een korte video over de productie.

Na anderhalve maand stage kan ik dus zeggen dat ik een nieuwe ervaring in het werkveld heb opgedaan.