Examens? Een hulpmiddel voor het geheugen!

examens-  student – Gingko biloba  – geheugen – Ginseng – vitamine E – voedingssupplement –selenium – Panax ginsengOpperste concentratie en aandacht nodig? Bang voor stress en moet je vooral rustig blijven? Tijdens de examenperiode doorstaan alle studenten dezelfde angsten. Vooral het idee van een black-out baart hen zorgen ... Om het geheugen optimaal op peil te houden, zijn een aantal zaken van kapitaal belang: regelmatig een luchtje scheppen, gezond eten en goed slapen. Ook voedingssupplementen zoals Memovital op basis van Gingko biloba en Panax ginseng kunnen een extra duwtje in de rug geven bij het studeren1,2,3,4

Ondersteuning voor je brein

Om goed te studeren moet je je cognitieve functies aanspreken. Van die functies kent alleen ons brein het geheim. Ze zorgen ervoor dat we dingen begrijpen, kunnen nadenken, analyseren, onthouden, reconstrueren en kennis kunnen vergaren. Tijdens de examens zijn al deze functies zwaar belast en om vol te houden moet je je lichaam zo goed mogelijk beschermen tegen vrije radicalen.5 Gelukkig zijn er ook planten die de cognitieve functies ondersteunen, zoals Gingko Biloba2 of Panax ginseng3.

Planten als bondgenoot

De natuur heeft tal van oplossingen die het lichaam kunnen helpen om bepaalde situaties in ons leven door te komen. Tijdens de examens is het belangrijk dat studenten zich goed kunnen concentreren en een gezond mentaal en lichamelijk evenwicht bewaren. Kwestie van alles te kunnen onthouden en reconstrueren.

Van Gingko Biloba, afkomstig uit Zuid-China, weten we dat het het mentale welzijn een boost geeft1,2. De bladeren hebben niet alleen een bekende typische vorm, ze zijn ook rijk aan actieve bestanddelen (flavonolglycosiden en terpeenlactonen) die het geheugen stimuleren. De gestandaardiseerde extracten van Gingko Biloba zijn wereldwijd uitvoerig bestudeerd en gelden als dé referentie. Ze worden gebruikt in de samenstelling van hoogwaardige voedingssupplementen.

Panax ginseng-wortel helpt bij voorbijgaande vermoeidheid4 dankzij de ginsenosiden, actieve bestanddelen die de lichamelijke en intellectuele vitaliteit en de aandacht versterken.

Helpende antioxidanten

Bij zware belasting van de cognitieve functies worden er veel vrije radicalen geproduceerd (oxidatieve stress). Het is dan ook belangrijk om hun impact zo klein mogelijk te houden, bijvoorbeeld door antioxidante nutriënten te nemen zoals selenium of vitamine E5

Ook een compleet en goed gedoseerd voedingssupplement zoals Memovital1,2 is een uitstekende keuze. De actieve bestanddelen ondersteunen het geheugen en het concentratievermogen tijdens het opfrissen van de leerstof en de examens.

Eén tablet per dag ('s morgens of 's avonds) valt makkelijk in te passen in het dagschema van een student.


1Ginkgo biloba draagt bij tot het behoud van een goede mentale gezondheid.

2Ginkgo biloba helpt om het geheugen te ondersteunen en de cognitieve functies in stand te houden.

3Panax ginseng-wortel helpt om de lichamelijke en intellectuele vitaliteit, de aandacht en de cognitieve functies te versterken.

4Panax ginseng-wortel helpt onder meer bij voorbijgaande vermoeidheid.

5Vitamine E en selenium dragen bij tot de bescherming van de cellen tegen vrije radicalen.