De must haves voor onze huid

Onze huid is een verbluffend orgaan! Ze bestaat uit drie delen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. Ze beschermt ons lichaam tegen de buitenwereld, maar is tegelijk ook heel kwetsbaar. Ze is de spiegel van onze identiteit en daarom verdient de huid al onze aandacht. Wil je ook een huid die straalt? Dankzij onze tips voorzie je in haar belangrijkste behoeften, ongeacht je huidtype. 

Hoe zorg je voor een stralende teint?

Elk huidtype – droog, vet, gemengd, jong of minder jong – heeft twee essentiële behoeften: een goede hydratatie (want de huid bestaat voor 70% uit water) en een voedende verzorging zodat ze niet uitdroogt. Volg daarom onze tips: 

 

 • Hydrateer je huid van buitenaf door regelmatig ('s morgens en 's avonds) geschikte verzorgingsproducten te gebruiken voor een mooie, stralende teint. Vochtinbrengende serums, dag en nachtcrèmes stimuleren de productie van hyaluronzuur, doen het gezicht oplichten en vernauwen de poriën.
   
 • Voed je huid van buitenaf om de natuurlijke beschermlaag te behouden en te voorkomen dat ze uitdroogt. Hiervoor gebruik je verzorgingsproducten op basis van olie of crèmes die rijk zijn aan lipiden, zoals zoete amandelolie.
   
 • Hydrateer je huid van binnenuit door dagelijks 1 tot 1,5 liter water te drinken. Zo compenseer je het vocht dat je verliest tijdens activiteiten (sporten, schoonmaken, in de tuin werken ...) of door lichamelijke functies (borstvoeding, zwangerschap ...). Ook voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan water, zoals fruit en rauwe groenten, en meestal ook veel antioxidanten bevatten, zijn bijzonder heilzaam voor een huid in topconditie.
   
 • Voed je huid van binnenuit aan de hand van geconcentreerde formules met belangrijke bouwstoffen. Zo help je haar om te blijven stralen. Hoe? Met een evenwichtige voeding en doelgerichte, kwalitatieve voedingssupplementen.

Welke bouwstoffen heeft mijn huid nodig?

Onze omgeving (zon, vervuiling, microben ...), onze levensstijl en onze leeftijd hebben een invloed op de natuurlijke aanmaak van bepaalde bouwstoffen van de huid zoals collageen, elastine, hyaluronzuur ... Daarom zijn voedingssupplementen vaak interessant: ze helpen je een stralende huid te behouden. Natuurlijke elementen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, zoals keratine, vitamine C, hyaluronzuur of ceramosides, zijn hiervan een goed voorbeeld.

 

 

 

 • Keratine is een eiwit dat door het lichaam wordt geproduceerd en gebruikt. Dit is het voornaamste bestanddeel van de huid, de nagels en het haar en bevordert de groei ervan en maakt ze sterker. Keratine is dus een belangrijke bouwstof voor een stralende huid.
   
 • Vitamine C draagt bij aan de normale aanmaak van collageen. Wie zegt collageen, zegt elasticiteit, weerstand, soepelheid en hydratatie! Alles wat je nodig hebt voor een stralende huid. Maar deze vitamine doet nog meer: dankzij haar antioxidatieve werking helpt ze de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Wil je je huid een serieuze boost geven? Dan heb je vitamine C nodig1.
   
 • Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel dat essentieel is voor de huid. De voorbije jaren horen en lezen we veel over het belang van hyaluronzuur. Geen wonder, want het geeft je huid haar vitaliteit terug.
   
 • Ceramosides zijn gepatenteerde natuurlijke plantenextracten voor een mooie, gezonde huid.

 

 

 

Door je huid goed te hydrateren en te voeden, doe je al heel veel om haar in topvorm te houden. Voedingssupplementen, zoals Alline Proderm, kunnen je hierbij helpen. Met twee capsules per dag geef je je huid een doelgericht complex van keratine, vitamine C, hyaluronzuur en ceramosides2. Gezond en gemakkelijk, toch?


1Vitamine C zorgt voor:

 • de normale aanmaak van collageen om een normale werking van de huid te garanderen;
 • de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Milieuvervuiling en zonnestralen zijn de voornaamste oorzaak van die oxidatieve stress.

2In vitro efficacy study. Evaluation of the bioavailability activity of a dietary supplement. University of Pavia (2010).