De Farmaceutische Laboratoria Trenker steunen Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker

Als partner van Pink Ribbon steunen de Farmaceutische Laboratoria Trenker de strijd tegen borstkanker. Dit 100 % Belgische familiebedrijf heeft al 87 jaar ervaring in het maken van voedingssupplementen, geneesmiddelen en medisch materiaal van hoge kwaliteit voor het hele gezin.

Sinds 2018 zetten de Farmaceutische Laboratoria Trenker zich in voor het goede doel door tal van projecten op touw te zetten samen met Pink Ribbon, een wereldwijd erkende organisatie die tegen borstkanker strijdt.


Waarom steunen we Pink Ribbon?

“Met deze actie willen we de vrouwen eren die zich dag na dag inzetten tegen deze ziekte. Samen staan we sterker in deze eeuwige strijd.” (Rodolphe Trenker, General Manager)

“Bij de Farmaceutische Laboratoria Trenker zijn meer dan de helft van de interne medewerkers en 90 % van onze vertegenwoordigers vrouwen. Als je weet dat in België een op de negen vrouwen in de loop van haar leven borstkanker krijgt, vind ik het levensbelangrijk om de dialoog over preventie en screening van deze ziekte op gang te brengen, zowel binnen ons bedrijf als bij onze partners en externe klanten.”

 

Welke projecten hebben we georganiseerd?

“Kwaliteit en menselijkheid horen onlosmakelijk bij de waarden van ons familiebedrijf. Daarom organiseren we samen met Pink Ribbon :

 • Pink Mondays, interne preventiesessies voor onze medewerkers.
   
 • De Roze Mars, een actie waarbij onze werknemers een maand lang 10.000 stappen per dag zetten.
   
 • Het dragen van Pink Ribbon-lintjes en het uitdelen van deze roze lintjes aan de artsen en apothekers met wie we samenwerken.
   
 • De campagne 'Geknipt voor haar'. In het kader van deze actie hebben we besloten een roze limited edition uit te brengen van ons voedingssupplement Alline Procap, een product dat de haargroei bevordert.” Van september tot december 2020 zijn deze doosjes verkrijgbaar bij apotheken, drogisterijen en onlineapotheken. Meer informatie vind je hier.
   

*De foto's die in dit artikel beschikbaar zijn, zijn gemaakt vóór het begin van Covid-19*

Over de campagne 'Geknipt voor haar'

Oktober is de internationale maand van de strijd tegen borstkanker. Wil ook jij tonen dat je alle vrouwen die tegen deze ziekte strijden steunt? Tijdens de campagne 'Geknipt voor haar' van de Farmaceutische Laboratoria Trenker en Pink Ribbon kan iedereen die dat wil haar paardenstaart (minimaal 25 cm lengte) schenken om deze vrouwen te helpen zich mooi en vrouwelijk te blijven voelen. Als je dit doet, zet je je schouders mee onder de twee doelstellingen van deze nieuwe campagne:

 • We laten kwaliteitsvolle pruiken maken die vrouwen met borstkanker voor een betaalbare prijs kunnen kopen (met 20 % korting).
 • Met het geld dat o.a. door de verkoop van pruiken wordt ingezameld, worden ijsmutsen aangekocht voor de Belgische ziekenhuizen.

Als bedankje voor je steun sturen de Farmaceutische Laboratoria Trenker een doosje met dertig capsules van het voedingssupplement Alline Procap naar iedere vrouw die dat wil. Dit supplement laat je haar stralen en beter groeien1.

 Hoe draag je je steentje bij? Waar vind je de voorwaarden om je haar te schenken? Hoe krijg je het gratis doosje Alline Procap met dertig capsules? Alle antwoorden vind je hier.


1Zink draagt bij tot het behoud van normaal haar en speelt een rol bij de synthese van eiwitten (zoals keratine).